+36 70 371 6907 | +36 30 635 5022 info@tilea.hu
English language
Nemzetközi adótanácsadás - Nemzetközi könyvelés - Nemzetközi bérszámfejtés - Transzferár dokumentáció

Német adóvisszatérítésMely cégeknek és magánszemélyeknek tudunk segíteni német adóvisszatérítés kapcsán?

Német adóvisszatérítési és adóbevallási szolgáltatásunk olyan magánszemélyeknek és társaságoknak nyújt adószakmai támogatást:

  • akiknek Németországban folytatott tevékenységük során adótúlfizetésük keletkezett és azt szeretnék visszaigényelni,
  • akiknek Németországban befektetéseik, értékpapírjaik vannak, ami után a német adóhivatal a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményben leírtaknál magasabb forrásadót vont le,
  • akik Németországban társadalombiztosítási járulékot fizettek, de nem kellett volna, illetve
  • akiknek Németországban áfa fizetési kötelezettségük keletkezett és azt külföldi áfa visszaigénylés keretében szeretnék visszaigényelni

Milyen esetekben érdemes adóvisszatérítésre gondolni?

Magánszemélyek esetén német adóvisszatértésre akkor kell gondolnunk, ha Németországban elszámolt jövedelemmel kapcsolatban személyi jövedelemadó túlfizetés keletkezett, vagy külföldi utasként számlával igazolhatóan áfa megfizetése történik.

Társaságok esetén túlvont forrásadó, túlfizetett társasági adó, illetve Németországban megfizetett áfa visszatérítése esetén szükséges az adóvisszatérítés.

Milyen adatok és dokumentumok szükségesek a német adóvisszatérítés lebonyolításához?

Az adóvisszatérítésre magánszemély esetén jövedelemhez kapcsolódóan jövedelemigazolásra, bérjegyzékre illetve éves jövedelemösszesítőre van szükség. Külföldi utas áfa esetén a vásárlást igazoló számlák szükségesek.

Társaságok esetén a forrásadó kifizetésével kapcsolatos bizonylatokra, beadott bevallásra, túlfizetett adóval kapcsolatos bizonylatokra, német áfát tartalmazó számlákra van szükség.

Mi az adóvisszatérítési eljárás pontos menete?

A megküldött dokumentumokat, bizonylatokat teljes körűen áttekintjük, ez alapján 1 munkanapon belül írásbeli árajánlatot készítünk. Amennyiben ez a megbízó által elfogadásra kerül, jellemzően 5 munkanapon belül ellátjuk a ránk bízott feladatot.

Mennyi időt vesz igénybe egy adóvisszatérítés?

A visszatérítés a német adóhivataltól függően hozzávetőlegesen 30 – 90 nap időtartamot vesz igénybe.

Garantálható az adó-visszaigénylés sikeressége?

Csak a megfelelő és helyesen kiállított dokumentumok birtokában lehet adóvisszatérítést indítani, ellenkező esetben a német adóhivatal visszautasítja a kérelmet. A szakmailag helyesen összeállított adóvisszatérítés német adóhivatal felőli elutasításának a kockázata gyakorlatilag nulla.